Ny forskning vid Göteborgs universitet har kommit fram till att:

Intensiv träning är bra för barn med läs- och skrivsvårigheter.

Första tanken som slår mig är givetvis -Vad var det jag sa.
Nästa tanke är ju att…suck, det är väl självklart. Mindre träning leder ju ingenvart och att inte göra något alls kan ju knappast vara något alternativ. Lite trött blir man, men det är klart – nu är ju tesen s.a.s bevisad.

“Strukturerad och individuell undervisning gav signifikanta framsteg för de här barnen. Läs- och skrivsvårigheter leder ofta till låg självuppfattning och dåligt självförtroende vilket ytterligare kan försvåra barnens läsinlärning. Det är viktigt att i ett så tidigt skede som möjligt göra kraftfulla insatser för att bryta den onda cirkeln.”

——————————————————————————————————–

Tack alla ni som kom till Hässleholms bibliotek i tisdags. Några av er har jag pratat med på telefon och några har jag mailat med – kul att träffas i verkligheten.
Jätteroligt också att få positiv feedback och positiv respons.
Det är det som gör att man orkar fortsätta.
Den här verksamheten kräver tid, pengar, engagemang och mycket arbete. Det krävs att man är halvgalen och hängiven, samt att man är beredd att leva på svältgränsen.

———————————————————————————————————

En som inte behöver bekymra sig om sånt är Stallpantern från Herrestad – Agaton.
Han har fått ett nytt trevåningshus i ettårspresent. The Residence har toalett på nedre botten, mysvåning ovanför samt överst en penthousevåning med halkfri matplats. Där ser han helst att det serveras rökt skinka eller kokt fisk.
Nu är han faktiskt inte fullt så bortskämd som det låter – passar inte menyn så får han äta torrfoder. -så det så!