Mina bästa sidor är ordblinda Niklas Hyland och Erik Winqvist

Nio kända och framgångsrika personer berättar om sin uppväxt och om hur de tack vare sin dylexi lyckats i livet. Boken vill visa att dyslexi inte behöver vara ett handikapp utan även en förmåga.

De flesta beskriver vikten av tidig hjälp, individuell hjälp och strukturerad hjälp.
Detta är ju något som de flesta av oss skriver under på, men även något som inte nog kan upprepas.

Niklas Hyland skriver: I efterhand har jag förstått att fasta rutiner och schema som har samma upplägg varje dag är otroligt viktigt. Självklart också metodisk övning, där skriv- och lästräningen är en återkommande punkt varje dag, på samma tid, men inte på bekostnad av något annat i skolan. Det låter tufft och det är det, för vem vill inte leka, se på tv och vara med kompisar. Och vilken förälder vill tjata ihjäl sig på sitt barn. Men tyvärr är träning den enda effektiva modellen, vare sig det är Kattmodeller eller något från Bornholm.