I vår familj har vi som tradition att varje år rita och bygga pepparkakshus. Varje år röstar vi fram ett nytt tema och i år var det – tåg. Att rita, konstruera, baka, sätta samman och slutligen dekorera tar HELA dagen men roligt är det. Det blir dessutom roligare för varje år, eftersom barnen numera är ganska vuxna och både ambitionsnivåerna och svårighetsgraderna ökar.

Det är ju mycket detta som julen handlar om – att vara och att göra saker tillsammans. Jag kan överse med en o annan dammråtta hellre än att välja bort de saker som är roliga och som vi gör tillsammans.

Här ser vi i förgrunden Hasse & Tage museet och Celticbaren. Bakom Celtic ligger trollets hus ( som alltid måste finnas ). Till vänster ligger Tomelilla station som inte riktigt överensstämmer med verkligheten, men ändå.

Här ser vi en annan version av Tomelilla station med två perronger, den ena med tak. Tåget kan praktiskt nog köra genom stationshuset. Varför änglarna sitter på taket förtäljer inte historien.

Ute är det VINTER och vi har fått ganska mycket snö. Lilla Siv har fått uppleva snö för första gången i sitt liv och det är såååå KUL. Igår kväll var vi ute och lekte länge. Hade någon sett oss hade de nog undrat vad det var för galning som kröp omkring på alla fyra tillsammans med två hundar i hundrastgården mitt i natten.

Snart är det jullov och ikväll ska granen få komma in.