Här bor han – tigern “Agaton”

Jag hämtade in fyra kompostgaller och gjorde en hage till kattungen – blir jättebra, tänkte jag. Det tog ungefär två minuter, sen promenerade tigern ut mellan hålen. Jaha, vad göra? Naivt täckte vi då ca 40 cm upp med kartong. -Löjligt, sa Agaton och klättrade upp och över – lätt som en plätt!
Siv har bestämt att kattungen är hennes. Hon ska ha den, tvätta den och pyssla med den. Hon tycker inte att han ska vara där inne, när hon är utanför. Men det kan ju bli lite intensivt med hundomsorgerna… så, nu blev det tidning på insidan av hagen och hittills verkar det fungera. Här ligger han o gosar i pälsmössan med värmeflaskorna runt omkring.

Namnet? Jo makens lillebror som är fem år yngre, hade när de var små en favorit- tennsoldat som hette just Agaton. Denne var odödlig och kunde på bara några sekunder rasera hela arméer. Storebror var inte förtjust ( läs vansinnig och helförbannad), men lillebror menade att Agaton visst kunde göra så. Eftersom den här kisen förmodligen bara har 8 liv kvar och verkar kunna vara en riktig liten terrorist om han vill, så tyckte vi att det passade.

Nu verkar han ha hämtat sig såpass att vi är övertygade om att han kommer att klara sig. Han äter själv och försöker tvätta sig. Dock behöver han bada. Hur söt han än är, så luktar han inte gott. Någonstans mellan spädbarnsbajs, kattkiss, häst och sur mjölk ungefär. Får se om dotter tar på sig uppdraget ikväll.