Mest av nyfikenhet anmälde jag vår store kille Sture till utställningen i Veberöd 27/9. En förskräcklig tillställning för övrigt. Ingen veterinärbesiktning – stickprov! Vi satt i blåst och duggregn i 6 timmar!!!!! innan det var vår tur. Vilken valp är till sin fördel då, jag bara undrar.

Nåväl, vår Västgötekille är STOOR, både i benstomme, muskulatur och i övrigt. Domaren mumlade något om stadig och frågade om jag kunde visa honom på bordet. Jodå, svarade jag. jag orkar lyfta honom. Sture uppförde sig exemplariskt och var lugn som en filbunke, tittade matte i ögonen och vi fick följande omdöme:

“Hane av mycket god typ. Något kort i nospartiet. Utmärkt bröstkorg och lårparti. Välkroppad i det stora hela. Visas dock i något för högt hull vilket stör. Välkroppad. Välvisad”.

Jaaa, vad säger man… sådan matte sådan hund. Riktigt hysteriskt blir det om man översätter till skånska: “Jau.. han e litta höug i hulled”
Huvva säger maken som är norrlänning. Nu retar familjen mig oavbrutet och när vi äter middag blir jag varnad för att man kan bli…hög i hullet.